Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Λαμπρές εορτές των Αγίων της Λέσβου από 30 Μαίου – 6 Ιουνίου 2010,

Λαμπρές εορτές των Αγίων της Λέσβου

30 Μαίου – 6 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Μυτιλήνης και η Ιερά Μητρόπολις Μηθύμνης διοργανώνουν τον επίσημο εορτασμό των Αγίων της Λέσβου, που θα γίνει με εορταστικές εκδηλώσεις και πάνδημη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων μας, κατά την εβδομάδα από 30 Μαίου - 6 Ιουνίου 2010.

Σας στέλνουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και σας παρακαλούμε να παραβρεθείτε σ' αυτές.

.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΙΟΥ

Θα γίνει Αρχιερατική Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλλονής συνιερουργούντων των Σεβασμ. Μητροπολιτών Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου και Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Ηγουμ. της Ι. Μονής Λειμώνος π. Νικόδημος Παυλόπουλος και θα ακολουθήσει Λιτανεία των Ιερών Λειψάνων.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΣΠΕΡΑΣ 31 ΜΑΙΟΥ, ώρα 9 μ.μ. Θα γίνει Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό Καλλονής συνιερουργούντων των ως άνω Αρχιερέων με συμμετοχή πολλών Κληρικών. Θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόχορος Ζιμβραγουδάκης.

ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 8 μ.μ.

Θα ομιλήσει εις την αίθουσαν του, Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, ο Δημοσιογράφος – Συγγραφέας κ. Νικόλαος Χειλαδάκης, με θέμα: «Η μαρτυρία των Νεομαρτύρων και οι σύγχρονες Ορθοδοξίας στην Τουρκία»(Θα πλαισιωθή με την προβολή Ντοκιμαντέρ)


ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 8 μ.μ.

Θα ομιλήσει εις το Χριστιανικό Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, ο Δημοσιογράφος – Συγγραφέας κ. Νικόλαος Χειλαδάκης, με θέμα: «Η μαρτυρία των Νεομαρτύρων και οι σύγχρονες Ορθοδοξίας στην Τουρκία»(Θα πλαισιωθή με την προβολή Ντοκιμαντέρ)

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το απόγευμα ώρα 7:30 μ.μ. θα τελεσθή ο Εσπερινός στο Μαρτύριο του Γ' αιώνος στο ύψωμα του Ναυτικού ομίλου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου. Θα ομιλήσει ο Πρωτοπρ. π. Αθανάσιος Γιουσμάς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος όπου θα έχουν μεταφερθεί τα Ιερά Λείψανα των Αγίων θα γίνει Αγρυπνία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου. Θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μ. Μυτιλήνης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Θα τελεσθή στον Άγιο Θεράποντα προ των Ιερών Λειψάνων η Θεία Λειτουργία.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΣΠΕΡΑΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 7μ.μ. Θα γίνει στον Ι. Ναό Αγίου Θεράποντος ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μηθύμνης κ. Χρυσόστομου, και Μυτιλήνης κ. Ιακώβου. Θα λάβει μέρος όλος ο Ιερός Κλήρος και των δύο Μητροπόλεων. Μετά τον Εσπερινό θα γίνει με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη η Λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων των Αγίων από τον Ναόν του Αγίου Θεράποντος μέσω της Προκυμαίας προς τον Μητροπολιτικόν Ναόν όπου θα αποτεθούν τα Ιερά Λείψανα και οι Εικόνες των Αγίων και θα τελεσθή Αρτοκλασία, επί ειδικής εξέδρας στην Προκυμαία.


ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

Θα τελεσθή στον Μητροπολιτικό Ναό η Πανυγηρική Θεία Λειτουργία επί του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου, στο κέντρο του Ναού, ιερουργούντων Σεβ. Μητροπολιτών Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου και Μυτιλήνης κ. Ιακώβου. Θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημος Κουτσαμπάσης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης.


«Λέσβος χορεύει ομού

συνευφημούσα τους εν αυτή

λάμψαντας φίλους Κυρίου»

***

Ιδιαίτερη πρόσκλησις εξεδώθη για την εκδήλωση

της Τρίτης 1/6/2010 και της Τετάρτης 2/6/2010 όπου,

η Ιερά η Μητρόπολις Μυτιλήνης και η Ιερά Μητρόπολις Μηθύμνης σας παρακαλούν όπως τιμήσετε δια της παρουσίας σας την επί τη εορτή των Αγίων της Λέσβου, τις κάτωθι εκδηλώσεις:

την Τρίτην 1ην Ιουνίου ε. ε. και ώραν 7ην μ,μ. εις την αίθουσαν του, Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής το οποίο ευγενώς χορηγεί ο Δήμος Καλλονής, και

την Τετάρτη 2αν Ιουνίου ε. ε. και ώραν 8ην μ,μ. εις την αίθουσαν του Χριστιανικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης ένθα θα ομιλήση

ο Δημοσιογράφος – Συγγραφέας κ. Νικόλαος Χειλαδάκης,

με θέμα: «Η μαρτυρία των Νεομαρτύρων

και οι σύγχρονες Ορθοδοξίας στην Τουρκία»

(Θα πλαισιωθή με την προβολή Ντοκιμαντέρ)


Την εκδήλωσιν θα πλαισίωση στην Καλλονή, Χορωδία ιεροψαλτών υπό την διεύθυσιν του χοράρχου π. Παναγιώτου Ιωακείμ και στην εκδήλωσιν της Μυτιλήνης, Χορωδία ιεροψαλτών υπό την διεύθυσιν του χοράρχου κ. Κοκκινέλλη Δημητρίου.

Μετά τιμής και ευχών οι Μητροπολίται

† Ο ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ †                                                   Ο ΜΗΘΥΜΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ




http://www.zoiforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.