Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Θαύματα του Αγίου Λουκά Επισκόπου Συμφερουπόλεως...



Η κ Ε.Τ. από τη Θεσσαλονίκη γράφει: «το εγγονάκι μου όταν γεννήθηκε είχε πρόβλημα στο δεξί ματάκι του. Υπέφερε πολύ. Δάκρυζε συνεχώς και το έκλεινε, παρόλο που του βάζαμε σταγόνες. Ο γιατρός είπε ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί για έξι μήνες. Τηλεφώνησα τότε στον π.Α. από το Άγιο Όρος και του μίλησα για το πρόβλημά μας. Ο π.Α ήλθε σε λίγες μέρες στο σπίτι μας με λείψανο του Αγίου Λουκά. Αισθανθήκαμε όλοι ένα ρίγος από τη παρουσία του Αγίου. Παρακάλεσα τότε τον π.Α να σταυρώσει με το άγιο λείψανο το ματάκι του μικρού. Και όντως ο Άγιος μας άκουσε. Απ’ εκείνη την ώρα το μάτι του μικρού σταμάτησε να δακρύζει. Με τη χάρη του Αγίου δεν έχει πλέον κανένα πρόβλημα!»

Ονομάζομαι Δ.Ρ. και είμαι 27 ετών. Πάντα πίστευα στα θαύματα, αλλά δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο σε μένα. Πριν τρείς μήνες είχα πάει στο γιατρό , για να με εξετάσει. Ανακάλυψε ότι είχα μια κύστη 5.5 εκ. στις ωοθήκες και πολλές άλλες μικρότερες . Στενοχωρήθηκα και φοβήθηκα πάρα πολύ. Κάποιος μου συνέστησε να πάω στην ιερά μονή Σαγματά, να προσκυνήσω τα λείψανα του Αγίου Λουκά που είναι πολύ θαυματουργός. Ενθουσιάστηκα γιατί πίστεψα πως υπάρχει ελπίδα να γίνω καλά χωρίς να χρειαστεί χειρουργείο. Πράγματι πήγα στο μοναστήρι και ζήτησα να προσκυνήσω τα λείψανα του Αγίου Λουκά. Όταν μπήκα στο παρεκκλήσι του, άρχισα να κλαίω και να παρακαλώ τον άγιο να με θεραπεύσει. Βγαίνοντας από το παρεκκλήσι ένιωσα στην κοιλιά μου, στο σημείο που ήταν η κύστη, ένα χέρι με πίεση να τραβάει προς τα έξω την κύστη . Ήμουν σίγουρη πως με είχε γιατρέψει ο άγιος και άρχισα να κλαίω από συγκίνηση. Την ίδια στιγμή σταμάτησαν οι πόνοι. Το Σάββατο 16/10/04 πήγα για εξετάσεις . Δεν υπήρχε τίποτα. Είχα καθαρίσει από τα πάντα. Ο Άγιος με είχε κάνει καλά.



Ένα συγκλονιστικό θαύμα που υπερβαίνει την ανθρώπινη λογική συνέβη στην Κριμαία το καλοκαίρι του 2001. Ο δεκάχρονος Ναζάρ Σταντιτσένκο ενώ έπαιζε στο σπίτι της γιαγιάς του, πήγε να περάσει την πόρτα του σπιτιού αυτή έκλεισε και του έπιασε τα δύο μεσαία δάχτυλα του αριστερού χεριού κόβοντας τα. Το τραύμα ήταν βαθύ. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι οι δύο ονυχοφόρες φάλαγγες ήταν ακρωτηριασμένες. Το παιδί ήταν ιδιαίτερα λυπημένο και έλεγε κλαίγοντας <<Τώρα δεν θα ξαναπαίξω πιάνο.>> Μετά την εγχείρηση η μητέρα του Σβετλάνα έδεσε στο πληγωμένο χέρι του γιού της μία εικονίτσα του Αγίου Λουκά, παρακαλώντας τον να ελαφρύνει τον πόνο του παιδιού. Η διαδικασία της επούλωσης ήταν πολύ γρήγορη. Προς έκπληξη όλων οι ακρωτηριασμένες φάλαγγες των δαχτύλων άρχισαν να δημιουργούνται με θαυμαστό τρόπο. Σε λίγες μέρες αποκαταστάθηκε πλήρως τα δύο ακρωτηριασμένα δάχτυλα μαζί με την αναγέννηση των δύο ονύχων , χωρίς μάλιστα να αφήσουν κανένα σημάδι ή ελάττωμα . Περίχαρης η μητέρα του Ναζάρ πήγε στο μοναστήρι τής Αγίας Τριάδος στη Συμφερούπολη, για να ευχαριστήσει τον Άγιο Λουκά για το μεγάλο θαύμα στο γιό της.



Η μορφή του Αγίου Λουκά του ιατρού και οι θαυματουργικές επεμβάσεις του, μαρτυρούν το μέγεθος της αγιότητας και της παρρησίας που έχει ενώπιον του Θεού και αποτελεί βάλσαμο παρηγοριάς σε όσους με πίστη και ευλάβεια τον επικαλούνται.


http://www.agiosarsenios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.