Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ψηφιακός ολοκληρωτισμός..... Ριχάρδος Σωμερίτης


Ο μακαρίτης Μένιος Κουτσόγιωργας είχε θελήσει κάποτε να φακελώσει ομοιόμορφα όλους τους Ελληνες εφοδιάζοντάς τους με έναν μοναδικό προσωπικό κωδικό που θα έδινε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, από τη γέννηση ως τον θάνατο, από την υγεία ως την παιδεία, από τον στρατό ως τη δικαιοσύνη. Πίστευε ότι θα ξεμπερδεύαμε έτσι με τη γραφειοκρατία. Ξέχασε κάτι: ότι με τον μοναδικό κωδικό και τα κλειδιά εσωτερικής πρόσβασης στα επί μέρους αρχεία (σιγά το πρόβλημα ακόμα κι αν μεσολαβούσαν μέτρα ασφάλειας) κάθε ενδιαφερόμενος, π.χ. ένας αστυνομικός ή ένας εργοδότης, θα μπορούσε με μία απλή κίνηση να μαθαίνει τα πάντα για τον καθένα μας, από την ημέρα της γέννησής μας- τα θετικά και τα αρνητικά, τα πολιτικά ή τα κοινωνικά.

Ο «κωδικός Κουτσόγιωργα» δεν πέρασε γιατί αντέδρασαν με επιμονή δύο κατηγορίες πολιτών: όσοι κατάλαβαν τον θανάσιμο κίνδυνο που αντιπροσώπευε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και (δυστυχώς!!!) οι θρησκόληπτοι, περιλαμβανομένου του μακαρίτη Χριστόδουλου, που πίστευαν ότι οι ηλεκτρονικοί κωδικοί αποτυπωμένοι σε «μπαρ κοντ» με βάση το 666 μάς συνδέουν με τον Σατανά.

Και να που τώρα προτείνεται ένα ακόμα χειρότερο και πιο επικίνδυνο διπλό ψηφιακό φακέλωμα. Περιλαμβάνει: 1) Την «κάρτα του πολίτη» με όλους τους επί μέρους κωδικούς με τους οποίους πλουσιοπάροχα μας εφοδιάζουν (ΑΦΜ, Αριθ. Αστυνομικής Ταυτότητας, ΑΜΚΑ) και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, όπως σίγουρα ο κωδικός αριθμός του ποινικού μητρώου. 2) Μια υποχρεωτική κάρτα πληρωμής αγαθών και υπηρεσιών, με όλα τα στοιχεία μας και σε «ζωντανή» ηλεκτρονική σύνδεση με τη φορολογία, ώστε να μη χρειάζονται πια αποδείξεις.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε κρατικό και εμπορικό όργανο (μάρκετινγκ) θα μπορεί να γνωρίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια της ζωής μας, ακόμα και την πιο ιδιωτική και απόκρυφη, το κάθε χούι μας, να την καταγράφει και να την εκμεταλλεύεται. Πολιτικά ή εμπορικά.

Με τον συνδυασμό της «κάρτας του πολίτη» και της «κάρτας πληρωμών» θα πάψουμε να είμαστε ελεύθεροι πολίτες κι ας λένε οι απερίσκεπτα ηλεκτροτεχνοκράτες κυβερνήτες μας ό,τι θέλουν. Μα, θα απαντήσουν μερικοί, είναι ανελεύθερο κράτος π.χ. η Σουηδία με τον ενιαίο κωδικό της για κάθε πολίτη; Η απάντηση είναι απλή: Η Σουηδία δεν έχει τη δική μας σύγχρονη τραγική ιστορία, δεν έχει τις δικές μας κακές συνήθειες ως προς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του πολίτη και αν- πράγμα αμφίβολοδιατηρεί φακέλους για φρονήματα και «κουσούρια» πολιτών δεν τους κρύβει όπως εδώ, περιμένοντας «καλύτερες ημέρες», στα έγκατα της ΕΥΠ και της Ασφάλειας και μάλιστα με ειδικές υπουργικές αποφάσεις (η πιο πρόσφατη από τον Προκόπη Παυλόπουλο)...



http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.