Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Ομιλία του Μητροπολίτη της Τριπόλεως του Λιβάνου Σεβασμιωτάτου Εφραίμ ......



Αυτό το κήρυγμα δόθηκε στο χωριό Kfarhazir του Λιβάνου στης 24/10/2010


Στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, αμήν.

Αγαπημένοι, σήμερα έχετε ακούσει αυτό το απόσπασμα από το Ευαγγέλιο που μιλάει για τους δαίμονες και τις επιπτώσεις τους στους ανθρώπους, ακόμη και στα ζώα, και το πώς ο Κύριος Ιησούς Χριστός ήρθε να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για αυτά, που είναι τα κακά πνεύματα.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που μπορεί να δημιουργηθούν για τα κακά πνεύματα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Θεός, από την αρχή, δημιούργησε τον άνθρωπο από τη γη και φύσηξε σε αυτόν ένα ζωντανό Πνεύμα. Αυτό το Πνεύμα μας δίνει ζωή σε αυτό το σώμα που φέρουμε. Η ζωή δεν έρχεται από τη γη, η αληθινή ζωή προέρχεται από τον Θεό με το Πνεύμα που Αυτός φυσά μέσα μας.

Ομοίως γνωρίζουμε για την αμαρτία του ανθρώπου και την πτώση του. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κακά, νεκρά πνεύματα. Αυτά τα κακά πνεύματα ήταν μεταξύ των Αγγέλων που ο Θεός δημιούργησε και ότι αρνήθηκαν την κυριαρχία του Θεού πάνω τους και έτσι δεν τον υπακούν. Οι άγγελοι που δεν υπακούν στον Θεό τους καλούμε δαίμονες, ή κακά ή ακάθαρτα πνεύματα.

Από την αρχή, το Πνεύμα του Θεού δίνει αγώνες με αυτά τα κακά πνεύματα για τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι πρέπει συνεχώς να βρίσκεται σε έναν πνευματικό αγώνα μαζί τους , και ο Κύριος Ιησούς Χριστός ήρθε σε μας για να μας σώσει από αυτό τον αγώνα που, όπως ακούσατε στο Ευαγγέλιο, μπορεί να οδηγήσει στην τρέλα! Φυσικά, μέσω του θανάτου Του στον Σταυρό ο Κύριος Ιησούς νίκησε τα κακά πνεύματα και τη δύναμή τους. Γι 'αυτό ένας που ζει με τον Χριστό, βαπτίστηκε Χριστιανός, και στον οποίο κατοικεί το Άγιο Πνεύμα, που ζει σύμφωνα με τις εντολές του Χριστού, δεν φοβάται τα κακά πνεύματα και δεν είναι πλέον ανάγκη από οποιαδήποτε ψυχολογική θεραπεία! Αλλά πώς μπορεί ένας Χριστιανός, πώς μπορεί οποιοσδήποτε από μας, να μπορεί διακρίνει το Πνεύμα του Θεού από το πνεύμα του κακού, το πνεύμα του κόσμου, το πνεύμα του διαβόλου;

Πολλοί άνθρωποι κάνουν ερωτήσεις όπως: χθες το βράδυ είδα ένα όνειρο, θα πρέπει να πιστεύω σε αυτό το όνειρο; Είναι από το Θεό ή από τον πονηρό; Το ερώτημα αυτό τίθεται όχι μόνο για τα όνειρα, αλλά και για την καθημερινή ζωή μας - πώς μπορούμε να διακρίνουμε εάν βαδίζουμε στο σωστό δρόμο, το καλό μονοπάτι, ή στη διαδρομή του κακού, το δρόμο της πλάνης; Φυσικά, αυτός που προσεύχεται, ο οποίος ζει στο φόβο του Θεού μπορεί να διακρίνει αυτό σε μεγάλο βαθμό. Το χάρισμα της διάκρισης είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που ένας Χριστιανός μπορεί να αποκτήσει, και αυτό που αποκτάται από τους Αγίους. Καλούμε τους Αγίους, επειδή ζούσαν με τον Κύριο. Ήξεραν τι είναι καλό και τι είναι κακό. Ήταν σε θέση να διακρίνουν και να είναι σαν τα πρόβατα. Δεν πάνε με το τι λέει η τηλεόραση ή τι λένε οι άλλοι άνθρωποι. Ακολούθησαν τι λέει το Ευαγγέλιο. Αυτοί είναι οι Άγιοι.
…………………………………..
Όλοι μας, εάν είμαστε πιστοί, μπορούμε να γίνουμε άγιοι. Για παράδειγμα, Άγιος Ιάκωβος, ο αδελφός του Κυρίου, ο προστάτης της εκκλησίας αυτής τον οποίο εορτάζουμε σήμερα, αυτός άγιος ήταν ο πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων, όταν οι μαθητές συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν ένα σημαντικό ζήτημα της εποχής, πώς να γίνει διάκριση μεταξύ Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού , δεδομένου ότι οι Χριστιανοί ήταν εβραϊκής καταγωγής, και υπήρχε η περιτομή και ο τελετουργικός καθαρισμός. Μετά από τους αποστόλους που συγκεντρώθηκαν, ο Άγιος Ιάκωβος ήρθε και είπε ότι τα άτομα που καθίστανται Χριστιανοί δεν χρειάζεται να κάνουν περιτομή και δεν χρειάζονται καθαρισμό τελετουργικό. Αυτό ήταν κάτι στο παρελθόν. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η πίστη. Αυτό είναι που διακρίνει το Χριστιανό και είπε ότι ένας Χριστιανός πρέπει να αποφεύγει μόνο τα είδωλα..

Αυτό είναι που χρειαζόμαστε σήμερα, σε αυτόν τον αγώνα με τον κόσμο. Πώς μπορούμε να αναθρέψουμε τα παιδιά μας; Πώς μπορούμε να τους καθοδηγήσει ώστε να μην βλάπτεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από βιβλία, από τα τηλεοπτικά προγράμματα και ιστοσελίδες; Πώς μπορούμε να τους καθοδηγούμε και πώς μπορούμε να τους δώσουμε το Πνεύμα του Θεού, έτσι ώστε το πνεύμα του κακού, δεν τους κάνει κακό; Αυτή η προσπάθεια που απαιτεί διορατικότητα και οξυδέρκεια προέρχεται από το Θεό. Οι Χριστιανοί βρίσκουν καταφύγιο στην Εκκλησία και στο Ευαγγέλιο. Η Εκκλησία είναι ο χώρος όπου όλοι προσευχόμαστε και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Ο άνθρωπος δεν ζει μόνος του, έχει ανάγκη τον εν Χω αδελφό του, τα αδέρφια του? Αυτή είναι η Εκκλησία. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι το κάθε άτομο έχει ανάγκη από έναν οδηγό.

Βασιζόμαστε στο ιερέα, ο οποίος είναι ο οδηγός μας. Βασιζόμαστε στο έμπειρος πνευματικός πατέρας ο οποίος είναι σε θέση να μας βοηθήσει να διακρίνουμε μεταξύ του πνεύματος του Θεού και το πνεύμα του διαβόλου. Μας βοηθά με το πώς να ζούμε στο σπίτι μας, στη δουλειά μας, στη χώρα μας.



Αυτή είναι η πίστη μας, αγαπημένοι, ότι ο Κύριος Ιησούς, όπως αναφέρεται σε αυτό το χωρίο του Ευαγγελίου, ο Κύριος Ιησούς σώζει τον άνθρωπο από κάθε λάθος, από τους δαίμονες.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, ο σύγχρονος άνθρωπος βασανίζεται από ψυχολογικά και νευρικά προβλήματα. Είμαστε σε απελπιστική ανάγκη να επιστρέψουμε στην Εκκλησία μας, προκειμένου να αποκτήσουμε ηρεμία, να αποκτήσουμε την εσωτερική ειρήνη.

Αυτός ο κόσμος δεν δίνει την αληθινή ειρήνη! Μόνο ο Κύριος Ιησούς και Άγιος Λόγος Του να μας δώσει την ειρήνη για όλο τον κόσμο, Αμήν.

ελεύθερη μετάφραση απο το Ahdoni 

http://araborthodoxy.blogspot.com

1 σχόλιο:

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.