Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ + ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ




Μου γράφεις, ότι συνάντησες έναν, που δεν πίστευε στον Θεό, μα ήταν πολύ δεισιδαίμονας! Δεν πίστευε σε Θεό! Όμως έτρεχε στις τσιγγάνες από παιδί, να του πουν την μοίρα του! Και υποστήριζε, ότι η μαγική τέχνη των τσιγγάνων είναι επάνω από όλες τις επιστήμες. Φοβόταν πολύ το κακό που έβλεπε. Αν γινόταν κάποιο ατύχημα στον δρόμο του, γύριζε το κεφάλι του αλλού! Την Τρίτη την θεωρούσε γρουσούζικη ημέρα. Τέτοια ημέρα ούτε εργαζόταν, ούτε καν έβγαινε από το σπίτι του! Τον αριθμό 13 τον απόφευγε σαν την φωτιά! Κάποιος έγραψε αστειευόμενος το νούμερο 13 στην καρέκλα, που είχε τεθεί μπροστά του. Και εκείνος του την κοπάνισε με μανία στο κεφάλι! Κατά τα άλλα ήταν... μορφωμένος άνθρωπος!

Γιατί απορείς, αγαπητέ μου; Η αθεΐα και η δεισιδαιμονία πάνε μαζί! Φαίνεται αφύσικο. Και όμως είναι το πιο φυσικό. Ψέμα και το ένα, ψέμα και το άλλο. Και τα δύο προέρχονται από εκείνον, που ο Χριστός τον ονόμασε «πατέρα του ψεύδους».

Η αλήθεια είναι πάντα η ίδια, ενώ το ψέμα μοιάζει με τον χαμαιλέοντα, πού αλλάζει συνεχώς χρώματα. Δεν είναι καθόλου αφύσικη η σχέση της αθεΐας με την δεισιδαιμονία, όπως νόμιζες! Πάνε τόσο φυσικά μαζί, όσο η φωτογραφία με την κορνίζα. Χωρίς Θεό, το κάθε τι καταντάει κορνίζα της δεισιδαιμονίας. Το ένα ψέμα αναζητεί το άλλο.

Όταν ο βασιλιάς Σαούλ έπαυσε να υπακούει στον Θεό, δια του προφήτου Σαμουήλ κατέφυγε στην εγγαστρίμυθο μάγισσα της πόλεως, Αενδώρ, να του ειπεί την αλήθεια να της ζητήσει συμβουλή! Ο Φίλιππος ο ωραίος, βασιλιάς της Γαλλίας, ήταν ξακουστός για δύο πράγματα: γιατί ήταν άθεος, και γιατί έλεγε στους επισκέπτες του την τύχη τους, κοιτάζοντας το φλυτζάνι του καφέ.

Δεν διάβασες στην αγία Γραφή, ότι οι δύο ψεύτες, Ηρώδης και Πιλάτος, πριν από την δίκη του Χριστού, πού είναι η Αλήθεια, έγιναν φίλοι; Έτσι και σήμερα. Οι άθεοι και οι ψεύτες συχνά συμφιλιώνονται και συμμαχούν, προκειμένου να πολεμήσουν την αλήθεια!

Κοίταξε την δεισιδαιμονία των Εβραίων! Ήθελαν να φονεύσουν τον Χριστό. Και τον επήγαν από τού Καϊάφα στο πραιτώριο. Και δεν μπήκαν στο πραιτώριο, για να μη μιανθούν (Ιω. 18, 28). Γιατί ξημέρωνε γιορτή! ΝΑ φονεύσουν αθώο άνθρωπο, δεν τούς ήταν μίασμα! ΝΑ εισέλθουν στο πραιτώριο την εορτή, τούς ήταν μίασμα!

Τα ίδια συμβαίνουν και σήμερα. Πέταξαν την πίστη και πλημμύρισαν τον κόσμο με προλήψεις και δεισιδαιμονίες. Πέταξαν τον αληθινό Θεό και παρέδωσαν τούς εαυτούς των στον αντίχριστο, για τον οποίον είπε ο Χριστός: «Εκείνος, δηλαδή ο διάβολος, είναι απ' αρχής ανθρωποκτόνος».

Αυτό σίγουρα δεν το γνωρίζει ο γνωστός σας κύριος, πού πέταξε τον Θεό και εγκολπώθηκε τις τσιγγάνικες δεισιδαιμονίες.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ      + ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.