Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Μωυσέως Αιθίοπα, Διομήδους και Λαυρεντίου, Δικαίου Βασιλιά Εζεκία, Άννας θυγατέρας του Φανουήλ, των Αγίων 33 Μαρτύρων από την Ηρακλεία, Δάμωνος Ιερομάρτυρα





Καλημέρα.
Όλοι στην εκκλησούλα μας.
1)Άγιοι ημέρας και συναξάρι

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Μωυσέως Αιθίοπα, Διομήδους και Λαυρεντίου, Δικαίου Βασιλιά Εζεκία, Άννας θυγατέρας του Φανουήλ, των Αγίων 33 Μαρτύρων από την Ηρακλεία, Δάμωνος Ιερομάρτυρα

Ο Άγιος Μωυσής, ο Αιθίοψ

Και φεύγομε από τις 27, έφυγε και η ώρα, μακάρι να χαμε κι άλλη, και πάμε στις 28 του μηνός Αυγούστου, γιορτάζει εκεί ένας Άγιος της Εκκλησίας, ο Άγιος Μωυσής, ο Αιθίοψ, ο μαύρος. Ήταν ληστής. Σκληροτράχηλος και φοβερός και εκδικητικός και ακόλαστος όταν, όμως, τον επεσκίασε η χάρις του Θεού, έγινε ο λύκος αρνί και το κοράκι περιστέρι, όπως θα λεγε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για την Εκκλησία μας και πήγε και μόνασε.

Και μια φορά, εκεί που ήταν στο ασκητήριό του, ήλθαν ληστές, για να κλέψουν. Το φρούτο αυτό υπάρχει πάντοτε και δεν θα εκλείψει και τι κάνει ο Άγιος; Καθώς ήταν χειροδύναμος, τους έκλεψε. Τους έδεσε, τους έριξε στον ώμο και τους πήγε στο Κυριακό. Στην κοινή εκκλησία όλων εκεί των ασκητών. Λοιπόν και είπε: «Πατέρες, τι λέτε; Αυτοί οι άνθρωποι ήλθαν να με κλέψουν και τους έκλεψα εγώ. Κι επειδή είμαι σε μετάνοια και δεν μπορώ πιά να τιμωρήσω, ορίστε σεις, τι να τους κάνομε.» και σαν μάθαν αυτοί, ποιος ήταν αυτός, ο πρώην περιβόητος λήσταρχος Μωυσής, έγιναν όλοι τους μοναχοί. «Αφού εσύ πήρες αυτό τον δρόμο, εμείς χαζοί είμαστε; Ευχαριστούμε τον Θεό, που μας έφερε να σε κλέψουμε, και μας έκλεψες εσύ και μας έκλεψε ο Ιησούς Χριστός.» Τι κάνει ο Κύριος ; Είδατε τι κάνει; γι αυτό δεν μπορούμε να κρίνουμε ποτέ κανένα. Σκληροτράχηλος. Λήσταρχος. Ποιός θα λεγε, ότι θα μπορούσε να γίνει αυτός Άγιος; Κι έγινε και πρεσβύτερος, ενώ ήταν ειδωλολάτρης.

Έγινε μετά, αφού έγινε χριστιανός, συγχωρέθησαν όλες οι αμαρτίες του, και έγινε και πρεσβύτερος και απέκτησε μαθητάς. Κληρικούς και λαϊκούς και όταν εκοιμήθη Μαρτυρικά, είχε αφήσει 70 μαθητάς. Παρακαλούσε τον Κύριο, και είναι συγκινητικό αυτό, στα δυο λεπτά ακόμη, παρακαλούσε τον Κύριο τι; Αφού τόσους είχε σκοτώσει με μαχαίρι «και αφού έδωκα μάχαραν, μάχαραν Χρίστε μου, να λάβω.» και εισήλθε, μιά μέρα, ένας βάρβαρος στο κελλί του, εκεί στην έρημο, και τον έσφαξε και καταχάρηκε εκείνος και πήγε σφαγμένος στο εσφαγμένον αρνίον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.