Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

22 Οκτωβρίου του Αγίου Αβέρκιου

-->



Άγιος Αβέρκιος

Να πάμε, τώρα, γιατί πέρασε η ώρα, και στις 22 του μηνός Οκτωβρίου, γιορτάζει ο Άγιος Αβέρκιος, επίσκοπος Ιεραπόλεως της Φρυγίας, ο θαυματουργός έζησε και έλαμψε στα χρόνια του Μάρκου Αυρηλίου, 161-180 μ.Χ., στον 2ο, δηλαδή, μ.Χ αιώνα. 

Ήταν εκεί στη Φρυγία, στη Μικρασία, ιεράρχης και απέβη θαυματουργός έκαμε μέγα ιεραποστολικό έργο και αμέτρητα θαύματα έφερε στον Χριστό και πολλούς Εβραίους και πολλούς ειδωλολάτρες ένα πλήθος αμέτρητο. Θεράπευε αρρώστους, έβγαζε δαιμόνια, κι έκαμε κι αλλά τερατουργήματα. Κάποτε τον ζάλιζε ο δαίμων και του λέει: Πήγαινε στη Ρώμη, πάρε εκεί, στον τάδε μέρος, ένα πολύ μεγάλο λιθάρι, και να το κουβαλήσεις εδώ, στη Φρυγία. και τι κάνει ο δαίμονας, που υπακούει εις τους Αγίους και στον Θεό; σε μας κάνει τον παλικαρά. Τι κάνει ο δαίμονας; Ε, σηκώνεται και πάει στη Ρώμη, βουτάει το λιθάρι έχει δύναμη ο δαίμονας. Ξέρετε τι δύναμη έχει; Ένας δαίμονας μπορεί να αναποδογυρίσει όλη τη γη, να ξέρετε αλλά υπάρχει, όμως, και ο πανίσχυρος Χριστός κι η Εκκλησία, που χωρίς την εντολή Του δεν μπορεί να πάει ο δαίμονας ούτε στα γουρούνια έτσι είναι και μεθαύριο η Κυριακή των Γεργεσηνών, η θεραπεία, δηλαδή, των δαιμονισμένων. 

Στη χώρα των Γεργεσηνών και το έφερε, και ο Άγιος, πριν πεθάνει, το βαλε, παρήγγειλε και το βαλαν κοντά στον τάφο του, για να δείχνει ότι έχει εξουσία και πάνω στους δαίμονας κι έχει τη δύναμη και τη χάρη να θαυματουργεί και ύστερα ο Άγιος εκοιμήθη εν Κυρίω. Τον έκλαψαν και οι πέτρες και τα κλαριά έλειψε σε όλους αλλά ο τάφος του έγινε κολυμβήθρα του Σιλωάμ να τι είναι οι Άγιοι! και τότε και τώρα και πάντα. Η Εκκλησία μας έχει μεγάλη και ακατάλυτη δύναμη γι αυτό την πολεμάνε όλα τα στοιχεία του κόσμου και του κακού. Αλλά η Εκκλησία δεν νικάται ποτέ γιατί είναι και αιωνία και αήττητη και Θεανθρώπινη.

Από το συναξάρι του Παππούλη Ανανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.