Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

25 Οκτωβρίου, Άγιος Μαρκιανός, Άγιος Μαρτύριος





Άγιος Μαρκιανός,  Άγιος Μαρτύριος

Αύριο, 25 Οκτωβρίου, γιορτάζουν οι μεγάλοι μάρτυρες της Εκκλησίας Μαρκιανός και Μαρτύριος. Ήσαν στην Κωνσταντινούπολη, τον 4ο αιώνα γραμματικοί. Νοτάριοι. Ταχυγράφοι και ο,τι άλλο συναφές. Ήταν αυτοκράτορας τότε στο Βυζάντιο ο Κωνστάντιος ο γιος του Μεγάλου Κωνσταντίνου ο όποιος έρεπε, δυστυχώς, προς τον αρειανισμό και έδιωξε, με την υποκίνηση των Αρειανών, τον μεγάλο πατριάρχη, αρχιεπίσκοπο τότε Κωνσταντινουπόλεως, Παύλο τον Α ο οποίος ήταν μεγάλη μορφή και πρόσφερε πάρα πολλά στην Αγία Εκκλησία. Τον ανάγκασαν οι αρειανοί να τον εξορίσει δυο και τρεις φορές. 

Την τελευταία φορά έφθασε εξόριστος στην Αρμενία κι εκεί οι φοβεροί αρειανοί τον έπνιξαν έπνεαν μένεα κατά της Εκκλησίας και της ορθοδοξίας και τότε δυο μαθηταί του στην Κωνσταντινούπολη, ο Μαρκιανός και Μαρτύριος, οι γραμματικοί, ήλεγξαν τους αρειανούς γι αυτό το ανοσιούργημα και διακήρυξαν και διακήρυτταν παντού ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού και ομοούσιος με τον Πατέρα. Τότε εκείνοι εφρύαξαν, τους συνέλαβαν και τους κατέσφαξαν αγρίως. 

Λίγο αργότερα, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, όταν έγινε αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, στο μέρος που τους έσφαξαν και τους έθαψαν, τους ανήγειρε περικαλλή ναό και ξέρετε; οι Άγιοι χαίρονται όλοι οι Άγιοι χαίρονται, όταν τους μνημονεύομε όταν τους αναφέρομε όταν διαβάζομε τον βίο τους και τα Μαρτύρια τους όταν τους επικαλούμεθα. Κι όταν τους βάζομε πρέσβεις στον Κύριο γιατί; γιατί είναι γεμάτοι αγάπη. 

Πήραν την αγάπη του Χριστού και την έχουν αιώνια. Κι είναι μαζί του και χαίρονται ν αγαπούν, να προστατεύουν, να πρεσβεύουν και να σκεπάζουν και να μας εμπνέουν στη ζωή μας, τα καλύτερα και τα υπεροχότερα ο Άγιος, λοιπόν, Μαρκιανός και Μαρτύριος, οι Άγιοι νοτάριοι, έχουν μεγάλη παρρησία στον υπέροχο Χριστό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.