Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Αγία Αικατερίνα.



Αγία Αικατερίνα

Πάμε και 25 του μηνός, τώρα. 25 του μηνός, Έχουμε το καύχημα της ορθοδοξίας και την πρώτη επικεφαλής των Μαρτύρων γυναικών την Αγία μεγαλομάρτυρα και πάνσοφο νύμφη του Χριστού Αικατερίναν. Κατήγετο απ’ την Αλεξάνδρεια ο πατέρας ήτο εκεί διοικητής. Βασιλίσκος, όπως τον έλεγαν, ως προς το αξίωμα εκείνη ήτο παιδί θαύμα. Ωραιότατη, πλουσιότατη, μορφωμένη και αρχοντική την καμάρωναν όλοι και την ζητούσαν εις γάμον οι καλύτεροι εκείνη είχε μάθει και πολλά, πάρα πολλά γράμματα. Ήτο ιδιοφυΐα έμαθε τους αρχαίους σοφούς όλους Λατίνους τα μαγικά των μάγων τα πάντα. Δεν ήταν κάτι που να μην το εγνώριζε. Κι ενώ την ήθελαν όλοι για νύμφη, ζήλεψε ο Χριστός και την έκανε νύμφη δική Του έστειλε, μέσω της Θεοτόκου, το δαχτυλίδιον και την αρραβώνιασε.

Εκεί, ο Μαξιμίνος, ο αυτοκράτωρ, έζησε και αυτή και έλαμψε τότε, και επί Μαξιμίνου εμαρτύρησε το 307 μ.Χ., την κάλεσε να αρνηθεί την πίστη, έφερε και ρήτορες εκεί, να μιλήσουν με αυτή για να την αλλάξουν, αλλά εκείνη τι έκανε; τους αλλάζει τους έκανε χριστιανούς και έγιναν και μάρτυρες μετά την υπέβαλε στα χειρότερα και μεγαλύτερα βασανιστήρια και κολαστήρια, μέσα απ’ τα οποία εβγήκε ασινής και αλώβητος η Αγία. 

Αφού απέσπασε στην πίστη και την γυναίκα του Βασιλίσκου, του ηγεμόνος, δηλαδή, και άλλους στρατηγούς και άλλους επισήμους και πολλούς ειδωλολάτρες τους έκανε χριστιανούς και φοβήθηκε ο Μαξιμίνος, μην κάνει όλη την Αλεξάνδρεια χριστιανική, προς τα κει επήγαινε το πράγμα, και διέταξε και την αποκεφάλισαν στα 307, όπως προείπαμε, μ.Χ. Άγγελοι δε Κυρίου πήραν το λείψανο της, το πάνσεπτο λείψανο της, και το μετέφεραν στο Όρος Σινά και το άφησαν εκεί για αιώνες και κατά τον 8ο αιώνα αποκαλύφθηκε στους Αγίους ασκητάς και την μετέφεραν στην Μονή του Σινά, που ταν αφιερωμένη στην Μεταμόρφωση του Χριστού, και έβαλαν το λείψανο της μέσα σε αυτή την εκκλησία. Από τότε, η εκκλησία αυτή έγινε και εκκλησία της Αγίας μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης. 

Στους αιώνες εθαυματούργησε και θαυματουργεί οι Δυτικοί την έχουν προστάτιδα των γραμμάτων και των Τεχνών και βοηθάει τους νέους, αλλά και όλους τους ανθρώπους και χριστιανούς, πάρα πολύ. Την έχομε κι εδώ στην Αθήνα στις εκκλησίες, Έχουμε και το μετόχι του Σινά, στέλλουμε τα σέβη και την αγάπη μας στον Άγιο ηγούμενο και στους αδελφούς, και προσκυνούμε ταπεινά το ιερό της λείψανο στην παλαίφατη Μονή του Σινά, που ναι κει προκεχωρημένο φυλάκιον ορθοδοξίας και μεγαλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.