Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Άγιος Πατάπιος





Άγιος Πατάπιος

Οκτώ του μηνός ο όσιος Πατάπιος ο όσιος Πατάπιος, 8 Δεκεμβρίου μεγάλη μορφή της αρχαίας χριστιανοσύνης, του 7ου μ.Χ. Αιώνος. Από την Αίγυπτο. Ήταν εκεί στην έρημο. Κι έκαμε θαύματα είχε φτάσει σε ύψος. Πήγαιναν οι άνθρωποι και τον κούραζαν. Δεν μπορούσε άλλο. Τον δόξαζαν. Κι εφευγε και του λέει το Πνεύμα το Άγιον: «Πήγαινε στη Βασιλεύουσα.» και κινά από κάτω, από τις Θήβες της Αιγύπτου, όπου εμόναζε, και απ’ όπου κατήγετο, και έρχεται στην Κωνσταντινούπολη. Κι εκεί που ναι σημέρα ο ναός των Βλαχερνών. 

Ήταν ερημιά και δάση και έφτειαξε εκεί ένα κελλάκι κι έμενε. Κι ήλθαν κι άλλοι κι άλλοι κι άλλοι κι έγινε η μονή των Αιγυπτίων. Κι εθεράπευε πολλούς και μάλιστα αρρώστους και τους άλειφε με λάδι, όπως λέει το ευαγγέλιο, νάτο το μυστήριο του Ευχελαίου, και τους εθεράπευε απ’ όλες τις αρρώστειες και ιδιαίτερα εθεράπευε τους ανθρώπους, που χαν ανίατες ασθενειες, καρκίνους και λοιπά, και έβγαζε δαιμόνια έκοιμήθη, λοιπόν, εκεί, στην Κωνσταντινούπολη, και ετάφη κι έκαμε θαύματα αμέτρητα. Λίγο πριν την άλωση η μετά, οι Παλαιολόγοι τον έφεραν στην μονή που ναι σημέρα . Στο Λουτράκι. 

Κι έκρυψαν το λείψανο του και βρεθηκε στα 1904, μαζί με το εικόνισμα της Αγίας Υπομονής εκείνη, προφανώς, έδωσε εντολή και τον έφεραν τον Άγιο, αφού είχε γίνει μοναχή είναι η μητέρα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, η Ελενη Παλαιολογίνα Δράγαζη, από τη σερβία. Κι έχομε, τώρα, τον Άγιο τόσο κοντά μας, με τόσα θαύματα και με τόση χάρη ο όσιος Πατάπιος, ο θαυματουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.